Gepost op

Hoe goedkoper op skireis dan je buren?

Het is een waar genot om op skireis te gaan. Om het maximale uit je reis te halen, ben je maar beter goed voorbereid. Goed voorbereid betekent een aangenaam skigebied uitkiezen, je induffelen met kwalitatief materiaal en ’s avonds in een gezellig chaletje of comfortabele hotelkamer uitrusten.

Spijtiggenoeg staat er wel een prijs tegenover accomodatie, skipas, skihuur, kledij of skiles. De prijzen zijn al democratischer geworden, maar in vergelijking met een zomerreis blijft het toch een dure bevalling.
Hieronder 6 tips om goedkoper te gaan skiën:

  • Huur je ski’s of snowboard in België. Gesorteerd van duur naar goedkoop: je kan je materiaal huren op de berg, in het dal of in België. Het comfort van op de berg te huren is dat wanneer er iets moet afgesteld worden aan het materiaal, je meteen naar de winkel kan gaan waar je het materiaal gehuurd hebt.
  • Bestemming is meest cruciale factor: Slovenië of Tsjechië zijn bestemmingen waar je de helft zoveel betaalt in vergelijking met Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk. Het verschil zit hem voornamelijk in de lengte van de skipistes. Als beginner heb je helemaal geen 400 km aan piste nodig. Kiezen voor een kleiner skigebied is als starter (minder dan 3 jaar ervaring) of met kinderen  een verstandige portefeuille-vriendelijke keuze.
  • In de namiddag zijn skilessen goedkoper dan in de voormiddag. Online reserveren en tijdig vastleggen kan de prijs opnieuw drukken. Beginners of kinderen raden we aan om op voorhand te oefenen in indoor ski pistes zoals Skidôme, Ice Mountain of Ego Indoorski.
  • Skipas op voorhand online vastleggen. Kijk uit naar een familie of tribu pass, met hoe meer je een skipas samen koopt, hoe groter de korting. Google “tribu pass + jouw skigebied” om interessante aanbiedingen te vinden. Ook een Yodelyou pass kan je veel geld besparen. Als je je inschrijft op die website wordt je op de hoogte gehouden van super kortingen. Ze zijn verbonden met de grote skipas bedrijven die de vraag met periodes willen stimuleren door prijsverlagingen. Inschrijven is de boodschap! Specifiek voor Zwitserland gebruik je best: https://www.swisspasses.com/
  • Kies een juiste periode uit. Het goedkoopste is uiteraard om buiten de Kerst-, Krokus- of Paasvakantie te gaan. Kijk ook eens na wanneer de vakanties in Duitsland of Frankrijk vallen. Als je dan toch een vakantieperiode moet uitkiezen is de Paasvakantie tot 40% goedkoper dan de Kerstvakantie. Niet alleen is de accommodatie goedkoper, de dagen zijn ook langer tijdens deze periode.  Dit jaar valt de Paasvakantie op 1 April, het zou natuurlijk een slechte grap zijn moest er geen sneeuw liggen.
  • Huur jouw skibroek, skivest, skihelm, skibril en handschoenen. Het is slimmer om voor een korte periode jouw outfit te huren in plaats van te kopen. Je gebruikt het vaak toch maar één keer per jaar en het ligt anders niets te doen in je kast. Door te huren kan je ook voor kwaliteit gaan, wat weer garandeert dat je veilig en warm op de piste staat. Verwonderd het jou dat we SkiLi aanraden?

 

Voila, als je met bovenstaande tips rekening houdt kan je gemakkelijk honderden euros uitsparen. Heb je zelf ook nog een suggestie om de skireis goedkoper te maken? Laat het ons gerust weten via info@skili.be

Prettige budgetvriendelijke vakantie gewenst!
Bron: https://www.een.be/voor-hetzelfde-geld/voordelig-op-skivakantie