Gepost op

Hoe bezorg je kinderen de ideale ski-ervaring? 8 tips…

  1. Kleed jouw kind met gepaste outfit voor het koude weer

Het eerste wat je moet doen om je kind klaar te maken voor het skiën is een waterdichte winterjas & -broek voorzien. Een andere oplossing is een sneeuwpakje, maar dit kan problemen geven om naar toilet te gaan eens in de bergen. Investeren in een waterdichte, isolerende set van jas en broek zal je kind warm en gelukkig houden. Om je kind klaar te maken om in de sneeuw te spelen, voorzie een muts, een helm, sneeuwbotten en een paar warme handschoenen.

 

  1. Introduceer je kind aan de sneeuw

Neem je kind mee naar buiten om van winteractiviteiten te genieten. Bouw sneeuwmannen en maak sneeuw engelen, ga gaan sleeën of tuben, of speel gewoon in de sneeuw. Door je kind te laten acclimatiseren aan het koude weer en de natte sneeuw maak je hen gewoon aan deze natuurelementen. Vergeet natuurlijk geen pauzes met warme chocomelk aan te bieden… Door een dag in de sneeuw te zitten, krijg je meteen een idee of de sneeuw kleding warm genoeg is voor een dag op de piste en als ze een volledige dag skiën aan kunnen.

 

  1. Overweeg plastieken kinder ski’s

Plastieken skis met een binding vastgemaakt aan sneeuw botten, kan een goeie manier zijn om jouw kind familiair te maken met skiën. Deze goedkope ski’s leunen werken perfect om in een ondergesneeuwde achtertuin te spelen op vlakke grond of lichte hellingen. Een helm is niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn om je kind gewoon te maken aan een helm dragen. Deze ski’s kunnen niet gebruikt worden in een skioord maar zorgen ervoor dat je kind gewoon geraakt aan lange stokken die vastgebonden zijn aan zijn/haar voeten.

 

  1. Ontdek het ski resort

Veel ski resorts bieden een reeks leuke activiteiten aan voor de kinderen naast de bergen. Door hieraan deel te nemen creëert je kind een positieve connectie met het resort.

 

  1. Vind een ski programma voor jouw kind

Onderzoek de voordeligste programma’s om je kind te leren skiën. Sommige ski resorts bieden pakketten aan met skipas, materiaalverhuur en lessen. Soms kunnen de allerkleinste zelfs gratis skiën. Afhankelijk van jouw verwachtingen en budget, loont het investeren in skilessen. Monitors zijn experten die weten hoe ze kinderen moeten leren skiën zonder hen te veel uit hun comfort zone te trekken en ervoor te zorgen dat ze steeds plezier hebben. Ook is het leren van skiën aangenamer en motiverender in een groep leeftijdsgenoten.

 

  1. Huur je materiaal

Omdat kinderen zo snel groeien verkiezen de meeste ouders om ski’s en botten te huren. Sinds de komst van SkiLi kan je ook je kleding en skiaccessoires zoals skibril, -helm en handschoenen huren.

 

  1. Speel in ski botten

Overweeg om een paar skibotten te huren waar jouw zoon of dochter mee kan rondlopen en spelen, voor ze op de berg gaan. Eén van de eerste manieren van skischolen om hun studenten gewoon te laten worden aan skiën is hen laten rondlopen in skibotten. Op die manier wordt je kind gewoon aan het dragen van ski botten en weet je meteen of de botten goed passen. Door rond te lopen in skibotten begint je kind te verstaan hoe hij zijn/haar voeten kunnen bewegen binnen een bot en ontwikkelen ze spieren die essentieel zijn voor buiging en rotatie.

 

  1. Neem je kind mee naar de berg

 Eens je kind klaar is om van de bergen te gleiden, neem hem/haar mee naar de berg! Ontwikkel een positieve ski routine – zorg dat je kind de avond ervoor tijdig in bed ligt, een gezond ontbijt eet en vrolijk naar de liften stapt. Het is ook altijd een goed idee om je kind mee te nemen als het mooi weer is. Een blauwe hemel, schijnende zon en fonkelende sneeuw zijn hoofdingrediënten voor een schitterende skidag, terwijl een harde wind met ijskoude temperaturen de dag voor een skiër kan ruïneren, zeker voor een kind. Aangeraden is om je kind met een ski school te laten starten, als je een ervaren skiër bent kan je overwegen om hem/haar zelf op te leiden. In elk geval, onthoud om je eerste sessies kort te houden om te garanderen at jouw kind comfortabel is en plezier heeft.